Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Oropesa del Mar, 1. část

Pobřeží španělského letoviska Oropesa del Mar
Autor: federicojorda

Oropesa del Mar je typické středomořské letovisko na pobřeží Costa del Azahar ve Španělsku.

Městečko v malém zálivu hraničí na severu a západě s Cabanes (Castellón), na jihu s letoviskem Benicàssim a na východě ho omývá Středozemní moře.

Dovolená v Oropese nabízí příjemné počasí, přírodní krásy písečných pláží a zátok, skalnaté útesy, rozmanitou kuchyni a moderní turistickou infrastrukturu.

Uvidíte tady také malebné staré město s historickými památkami a přístav jachet, nebo vyzkoušíte různé aktivity.

Památky

O obranném charakteru města v minulosti ještě dnes vydávají svědectví různé věže, jako například Torre del Rey. Jedná se o unikátní vojenskou památku v renesančním stylu, která je dosud dokonale zachovalá.

Za návštěvu stojí věže Torre de Sant Julia a Torre de la Dona, a nesmíme zapomenout ani na starověký hrad. Ten se bohužel nezachoval zcela nepoškozený, protože jeho část a městská zeď byly zničeny při útoku vojsk maršála Sucheta v 19. století.

Bezpochyby nejvýznamnějším obyvatelem tohoto hradu v jeho historii byl vojenský vojevůdce El Cid, který je ve Španělsku považován za národního hrdinu.

Ve staré části města můžete narazit na zajímavé stavby, jako je třeba farní kostel Mare de Déu de la Paciènca, postavený mezi 14. a 18. stoletím, který je známý pro své krásné dlaždice. Keramické kousky pocházejí z l'Alcory a jsou staré více než 200 let, zajímavý je také obraz patrona ze 16. století.

Skutečným starožitným pokladem je Ciudad de los Anticuarios, jehož specializované galerie jsou "domovem" různých předmětů z dřívějších dob. Objevíte zde staré knihy, sběratelské filmové kousky, staré fotografie nebo obrazy.

Pláže a aktivity

To, že v Oropese panuje celoročně příjemné klima, vděčí oblast horám Sierra de Oropesa, které poskytují přirozenou ochranu proti větru.

Sportovní přístav, který je velmi oblíbený díky své poloze a modernímu vybavení, nabízí kurzy plachtění i potápěčský klub, který mimo jiné organizuje potápěčské výpravy k souostroví Islas Columbretas.

Krajina s pomerančovníkovými háji, mandlovníky a olivovníky nabízí úchvatný terén s trasami pro horské cyklisty a pěší turisty, stejně jako krásné výhledy pro horolezce, kteří si zde také přijdou na své.

Ale skutečným místním "klenotem" je bezpochyby nádherné pobřeží s bílými písečnými plážemi. Pobřeží u Oropesy se vyznačuje velkou rozmanitostí a je rozdělené na dvě části stejnojmenným mysem.

Místo

Oropesa del Mar 40° 5' 35.6712" N, 0° 8' 9.2616" E
Location

Španělsko na FB